پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری با هدف تبیین وظایف مدیران مرتبط با مدیریت جامع حوضه های آبخیز کنفرانس­های دوره­ای را برگزار می­کند.  با توجه به اهمیت مدیریت جامع حوزه آبخیز در سلامت حوضه­ ها، چهارمین کنفرانس ملی حفاظت خاک و آبخیزداری از سری کنفرانس­های پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری با گرایش گرد و غبار به عنوان یک چالش اساسی در حفظ محیط زیست حوضه ها، در 8 محور برگزار می­گردد. موضوع این محورها بر روی منشاء یابی و شناخت کانون های گرد و غبار، پایش و پیش بینی طوفان­های گرد و غبار، نقش مدیریت جامع آبخیزها در کاهش گرد و غبار، مدیریت منابع آب و گرد و غبار، فناوری های نو در شناخت و پیش ­بینی گرد و غبار، اثرات اقتصادی اجتماعی و تاثیرگذاری بر سلامت مردم، جلب مشارکت مردمی  و نقش آموزش در مقابله و کاهش خسارات ناشی از طوفان­های گرد و غبار و استفاده از تجارب تاریخی کشور و تجارب جهانی در کنترل گرد و غبار  تکیه خواهد داشت.

امید است محققان مرتبط  اعم از دانشگاهیان، مراکز تحقیقاتی، شرکت های دانش بنیان شرکت ها مشاوره ای و سمن­های مرتبط با این چالش زیست محیطی که طیف وسیعی از گرایش های علمی را در برمی­گیرد، یافته‌های خود را در خصوص پدیده گرد و غبار  ارائه  و  زمینه مناسبی را برای تبادل اطلاعات و افزایش توانمندی بخش تحقیقات، مطالعات و اجرا را فراهم آورند.